vineri, 11 noiembrie 2016

Ce inseamna "vaping"? De ce sa vapam?


  • Ce inseamna vaping?

               Putem defini termenul "vaping" ca inhalarea unor vapori produsi prin vaporizarea e-lichidului de catre un vaporizator.
               E-lichidul poate fi compus din VG(Glicerina Vegetala), PG(Propilenglicol), arome alimentare cu grad ridicat de puritate si dupa preferinte, nicotina.
              Modul de functionare este simplu. Bateria transmite curent catre atomizor, acesta incalzeste 
rezistentele in nucleul carora este un material natural abosrbant (vata, bumbac, silica) apoi acestea vaporizeaza lichidul,urmand a fi inhalat de catre utilizator.    

  • De ce sa alegem tigara electronica?
               Cele mai multe persoane aleg tigara electronica pentru a renunta la fumat. Unele dintre acestea spun ca nu a dat rezultate, ba mai mult, cum ca ar fi mai periculoasa decat tigarile normale. Toate experientele neplacute se datoreaza lipsei de informare. In primul rand trebuie sa alegem un device ce ne poate satisface nevoile, tipul de lichid cu o aroma placuta, concentratia potrivita de nicotina si nu in ultimul rand servisarea periodica a atomizoarelor! 
Luand in considerare partea economica, este mult mai ieftin sa vapam decat sa fumam. Facand un calcul simplu, cine fumeaza un pachet pe zi cheltuie 15 lei pe zi. 450 lei pe luna, 5400 lei pe an. Un device pentru inceput costa 100 lei, lichidul costa aproximativ 30 lei pe sticluta ce dureaza aproximativ o saptamana iar 10 lei o rezistenta ce dureaza aproximativ 2 saptamani. 130 lei pe luna, 1560 lei pe an. Sigur, sunt metode si mai ieftine de a vapa, cum ar fi sa iti prepari singur e-lichidul sau sa achizitonezi un atomizor servisabil la care ai nevoie de sarma si vata iar aceste doua lucruri reduc foarte mult costul!
  • Diferentele intre analoage si tigara electronica.     
          O diferenta fundamentala este principiul prin care acestea functioneaza. O tigara electronica nu necesita combustie, nu elibereaza peste 4.000 chimicale dintre care 70 clasificate ca si substante cancerigene, nu iti lasa mirosul neplacut in haine si in gura, nu este daunatoare pentru cei din jur si este permisa in localuri, baruri, etc.             Nu este nevoie sa duceti lipsa gustului de tutun pentru ca exista o gama larga de arome de tutun, de fructe, de deserturi, de bauturi s.a.m.d. 

  • As dori sa incerc tigara electronica. Cine ma poate ghida?
            Comunitatea noastra sare in sprijinul oricarui incepator cu bucurie asa ca nu ezitati sa ne adresati intrebarile dvs. pe acest blog sau pe grupul de facebook.


                                                                                                                                      A.Ghergulescu
                                                                                                                                                Vaperi DTS

Niciun comentariu: